Nieuws

SPOREN in een dorp (trailer)

De première… 29 mei 2022 aan Cultuurcentrum C-Mine Genk. Exact een maand geleden. Wat vliegt de tijd voorbij! Ja, een cliché minstens zo oud als de kasseien van de Wetstraat. Maar wel één dat in het halfrond van SPOREN ongemakkelijke waarheden tentoonspreidt. Vanaf de eerste tot de laatste minuut is het muisstil in de zaal. Buiten hier en daar een kuchje of wat gesnuit. En alle begrip hiervoor want de voorstelling raakt tot je diepste.

Negen uiteenlopende karakters met elk een eigen motief of beweegreden te doen zoals ie doet, te denken zoals ie denkt, te voelen zoals ie voelt… Maakt niet uit wat iemand ervan vindt! Het is voortdurend leven op grond van uitersten. Geen tussenin, geen grijs of eender wat bij hen de minste twijfel oproept. Behalve aan de morele zijde van de verleden én de plaatselijke tijd: u en ik!

Hoe is het zover kunnen komen? Welk (voor)beeld geven we aan onze kinderen en jongeren? Wat is een sociaal alternatief meer te vermenselijken? Wanneer is het genoeg geweest en herschrijven we onze geschiedenis? …

Indien onze wereld een dorp is en het een hele gemeenschap vergt een kind groot te brengen. Dan hebben we één verzoek: Toon SPOREN aan zoveel mogelijk dorpen!

Op woensdag 19 oktober 2022 betreden onze jongeren het halfrond van het Cultuurhuis Casino Houthalen.

Met dank aan Fedor Schafranski van Telltale.