VLUCHTEN

Layla Önlen en Jamal Kazza, op het eerste zicht elkaars tegenpool. Zij woonachtig in Neerpelt, hij in Maasmechelen. Maar op het grondgebied tussen Genk en Gent delen ze een groot speelvlak.

Een geografische beeldspraak die illustreert hoe Layla en Jamal sterk met elkaar verweven zijn. Beiden jeugd- en vormingswerker in hart en nieren met een grote passie voor theater. Op sociaal, cultureel en persoonlijk vlak distantiëren zij zich bewust van het nogal harde en koude beeldscherm van onze samenleving. Fysiek, mentaal en emotioneel zoeken ze elke grens op die eeen gelaagde identiteit probeert te miskennen. Jij, ik, wij allen. Man, vrouw en transgender. Homo, lesbisch en hetero. Ouders en kinderen. Religie en wetenschap. Verleden, heden en toekomst. Voortdurend zijn we op zoek naar onszelf. Maar voelen ons niet altijd gehoord of begrepen.

VLUCHTEN belicht een strijd die menig mens voert, een verlamming ervaart of op de loop gaat. Tot in de kern doordrongen van universele waarden en rechten. Met een luide verstaanbare kreet binnen de voorziene werkwinkels, genaamd de ‘weerbaarheidsdialoog’. Een krachtige creatieve uitwisseling tussen leerlingen en leerkrachten, jongeren en begeleiders, onder het motto ‘voel je verbonden?!’ begeleid door NEI TRED vzw en Groep INTRO vzw.

Dag na dag proberen twee mensen te achterhalen wie zij werkelijk zijn of wensen te zijn. De dagelijkse confrontatie met allerlei toestanden en beproevingen brengt hen steeds verder weg van hun doel. Een achtbaan van gedachten en gevoelens bij een man die gekrast door het leven gaat en een vrijgevochten vrouw die alles en iedereen wil achterlaten maar absoluut geen uitweg vindt.

Regie/Spel: Layla Önlen (‘Hou vast! Laat los!’) en Jamal Kazza (‘De Trommelaars’, ‘Pasta met Munt’) Licht/Geluid: Niels Sztucki & Bert Anthonissen

 

jamal.kazza@neitred.be

0032 (0)476 348 721

Layla.onlen@groepintro.be

 

Weerbaarheidstrainingen voor jongeren (video)