Samar

zondag 8 december 2019
20.15 uur / C-Mine Genk

Een oproep aan de mensheid en tegelijk een ode aan de dieren en planten van onze tijd. Ook zij hebben te kampen met desastreuze natuurrampen. Ook zij ondervinden dagelijks de wet van de sterksten en springen heel natuurlijk om met iedere vorm van ongelijkheid of uitsluiting. Maar geen wetenschap of technologie waar zij een beroep op kunnen doen. Geen boomachtige masten of platte breedbeeldschermen als alternatieve werelden. En toch, net zoals Samar, uiten zij hun onbegrip en onmacht: ‘Zie en hoor ons! De toekomst! Stop de waanzin en gruwel! Nu het nog kan…’

Samar is een sociaal-artistieke theatervoorstelling, geschreven en gespeeld door acht bijzondere getalenteerde jongeren met een zeer heldere kijk op onze samenleving.

Jamal Kazza

Vol moed en met diepe overtuiging tasten ze allerlei ‘grenzen’ af tussen goed en kwaad, vreugde en verdriet, thuis en op de dool, leven en dood … Een fantastische vertolking van persoonlijke gebeurtenissen die ons eraan herinneren wat we nooit meer willen.

Fotografie: Jeroen Vanden Boer

Dit initiatief kwam tot stand dankzij de financiële steun van Cera en gebeurde in het kader van actief en gedeeld burgerschap, in samenwerking met alsook gesteund door ESF AMIF en de Stad Genk.

Theatermakers: Jamal Kazza – Niels Sztucki
Schrijvers – SpelersJewel Al Bitar – Melissa Mucur– Chelsey Van der Wildt  – Beyda Ekinci – Andre Al Bitar – Muhammed Gemici – Benjamin Szulc – Bilal Muhammad