Nieuws

Wereldwijkfeest: aan Pionier Zwartberg

“Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” Naast het fantastische lied van The Scene is het ook een van de bouwstenen die Nei Tred vzw in zich draagt: voelen, zijn, doen.

Buiten haar activiteiten of projecten in het onderwijs en in de artistieke wereld zet de organisatie zich ook in voor het sociale en culturele weefsel van onze samenleving: door en voor buurtbewoners!

Een van die bijzondere initiatieven is intussen welgekend als het Wereldwijkfeest dat in samenwerking met Culturen In Beweging vzw – bezieler van dit verbindende verhaal – al vele harten heeft ‘gekleurd’.

Laat Zwartberg nu net dé plek bij uitstek zijn waar Nei Tred vzw een speciale relatie heeft met Genkenaren die via de burgerbudgetten een zeer frisse interessante dynamiek teweegbrengen: We For Them vzw – Open Je Hart vzw – Hand in Hand – Buurtcomité Zwartberg.

Tijdens onze inspirerende uitwisseling kwamen we al gauw tot het volgende geweldige concept: De start van het werkjaar – op zaterdag 9 september ’23 – met de bekendmaking van BURGERBUDGET-INITIATIEVEN – gekoppeld aan wereldactiviteiten die de culturele diversiteit van Genk samenbrengen aan de Pionier. Het kloppend hart van een INLOOPHUIS van en voor iedereen.

Wat valt er op het Wereldwijkfeest allemaal te beleven? QR-Verhalenwandelroute, FitnessPunt, Wereldkeukens uit minstens 3 verschillende werelddelen, interactief educatief verteltheater, wereldmuziek, Afrikaanse en Bollywooddans, Arabische Maghrebijnse expo, creatieve workshops (henna, grimeren, ‘mood-painting’) …

Kom en geniet samen met andere wereldbewoners van een wereldwijkfeest dat ONTMOETING en VERBINDING hoog in het vaandel draagt.

Projectteam Pionier

https://fb.me/e/wgfqKHfV (zie onze eventpagina op Facebook)