Nieuws

Limburg: een golf van enthousiasme!

Dit schooljaar raakte heel goed uit de startblokken. Vertrouwde systemen en gekende structuren bieden een verademing. En al blijft voorzichtigheid geboden; de mimiek van vele kinderen en jongeren zegt genoeg!

Tegelijkertijd is er aan de Maasstreek een positieve golf van enthousiasme die honderden leerlingen en leerkrachten in Maaseik, Dilsen-Stokkem en Maasmechelen weet te bereiken. Doel? Het welbevinden en de verbondenheid binnen én buiten de schoolmuren een stevige boost geven!

Koninklijk Atheneum en Technisch Atheneum (Campus Van Eyck, Maaseik), STEBO (Dilsen-Stokkem), De Helix en PTS (Maasmechelen) genieten een voortraject waarin alle betrokkenen, inclusief het thuisfront, alle info krijgen en grondig worden voorbereid op een bijzondere beleving en uitwisseling. Een die de leerling (het kind) en de leerkracht (de volwassene) centraal plaatst. Want vaak vergeten we dat zij (ook!) mensen zijn.

Sleutelwoorden: empathie, authenticiteit, verdraagzaamheid, creativiteit, nederigheid, motivatie, solidariteit, diversiteit, kwetsbaarheid, verbondenheid

Eenmaal deze plezante periode (september – november 2021) is afgerond, start de tweede (januari – mei 2022). Te beginnen in een reeks steden en gemeenten in Limburg en verder uitbreidt naar Vlaanderen en Brussel.

Een voorlopige weliswaar betrouwbare grafiek vertelt ons dat die ene golf zal uitgroeien tot een geweldige oceaan van maar liefst 5.175 enthousiaste jongeren en volwassenen!