Nieuws

wbd voor jongeren: welzijn, zorg en talent buitenschools!

De voorbije jaren waren een hele uitdaging voor jullie, jongeren, maar ook voor jullie begeleiders (opvoeders, jeugdwerkers, leerkrachten…)! Daarom wil het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren jullie een extra ondersteuning bieden.

We hebben allemaal wel eens het gevoel op de dool te zijn. Dat we onvoldoende of helemaal niet begrepen, gehoord of gezien worden. Volgens onderzoek kan 1 op de 5 Vlamingen zichzelf niet zijn. Omdat we er anders uit zien of seksueel anders geaard zijn of omdat we minder tot geen kansen krijgen in het leven. Of gewoon doordat het ons mentaal of fysiek even wat minder gaat.

Vandaar dat we het in Houthalen-Helchteren niet luid genoeg kunnen blijven roepen: Voel je vrij te zijn wie je bent!

Op woensdag 12 oktober van 13:00 tot 17:30 uur organiseren we de weerbaarheidsdialoog in het Cultuurhuis Casino te Houthalen-Helchteren (Varenstraat 22a). Nadien is er nog tijd voor te chillen bij een hapje en drankje. 

Wat gaan we dan doen? 

Wel, naast het feit dat iedereen van elkaar verschilt, hebben we eveneens vele gelijkenissen. Talenten en verhalen die we delen verbinden ons. En dat gaan we die dag  doen! De jongeren tonen wie ze zijn en wat ze kunnen, willen en beleven. Maar dat doen ze niet alleen, ook de begeleiders gaan er helemaal voor. Zeg maar, mensen onder mensen. Meer moet het niet zijn… 

Jamal Kazza en zijn collega’s van Nei Tred vzw staan die dag paraat samen met ons een verbinding aan te gaan. Hij start de namiddag met een verteltheater dat een blik werpt op zijn persoonlijke levensloop, in wie hij was en vandaag is geworden. Nadien gaan alle deelnemende jongeren (+15 jaar) en begeleiders in dialoog via creatieve en interactieve workshops. 

Maak de verbinding en voel je vrij mee te doen!

Deelnemen is volledig gratis. Voor ons is de namiddag geslaagd als JIJ er écht bent.

Er is wel een maximum aan deelnemers, dus tijdig INSCHRIJVEN!!

We kijken ernaar uit je te ontmoeten. TOT DAN!