Nieuws

Minister van cultuur kiest jong en complex

Over water. Op wolken. Of gewoon met de voeten op de grond. Maar even, heel even springen we een gigantisch gat in de lucht! Roepen, neen, schreeuwen we het van de daken! Maken we vreugdedansjes…

Young Complex geniet de erkenning en financiële ondersteuning van het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd en Media als bovenlokale cultuurwerking! Voor twee opeenvolgende jaren – juli 2022 tot juli 2024 – kunnen we ons parcours (sinds 2018) voortzetten en uitbouwen tot “YOUNG COMPLEX COLLECTIEF”! …

Via volgende link het overzicht van alle geselecteerde bovenlokale projecten: https://www.cultuuroptil.be/selectie-bovenlokale-cultuurprojecten-6e/

Wat betekent dit nu?

Op intergemeentelijk vlak (Houthalen-Helchteren, Genk, As, Zutendaal, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem) trachten we het reeds uitgesproken engagement goed te vertalen in officiële verbanden van concrete uitwisselingen en samenwerkingen binnen en tussen enkele sectoren. Met als doel zeer sterk in te zetten op cultuurbeleving en – educatie, artistieke ontplooiing en producties, positieve identiteitsontwikkeling en verbondenheid … En hierin staat onze jeugd voortdurend centraal!

Na zovele jaren onbezoldigd maar liefde – en passievol werk en zovele financiële onzekerheden krijgt onze essentiële basis enige versteviging. En dromen we voort…

Dank!

Namens onze jongeren,