Nieuws

De Gouden Gids

Een beleving die kan tellen! Zo mogen we de Italiaanse krokussen wel omschrijven. Al vanaf de laatste rechte lijn naar het vertrek werden we gewaarschuwd: De enige zekerheid die zal gelden is dat niets zeker is! Want naast de duizend-en-één vragen (checklist plots totaal overbodig) liet Corona weer van zich horen: een van onze dertien ingeschreven jongeren kreeg een positief PCR-resultaat. Ja, vloeken, vloeken, vloeken! We wilden hem niet achterlaten dus zochten we naar allerlei oplossingen. Maar helaas, ratio overwon. Gezondheid staat voorop. Gevolgd door een dozijn jonge avonturiers. Klaar voor een weekje Bella Italia!

Dat de reis leuker is dan de bestemming werd opnieuw bevestigd. Van stad tot stad, dorp na dorp, maakten we kennis met alles en iedereen van en tussen het voor ons onbekende Milaan, Verona, Venetië en het Gardameer. Adembenemende schoonheden in allerlei geuren, kleuren en vormen. Historische gebouwen, uitgestrekte idyllische landschappen, smeuïge pasta’s en pizza’s (en af en toe een lap steak en een portie frieten), knappe modieuze koppen… Ja, mooi, mooier en mooist. Kunst en cultuur in alle opzichten en gewoon letterlijk van straat te plukken. Het kost je niet meer dan enkel je ogen goed de kost geven. En af en toe iemand erop wijzen de hormonen goed onder controle te houden.

Onze jongeren kwamen er ook vrij snel achter hoe relatief kennis is. Wanneer je denkt elkaar te kennen… Alle lagen van groepswerk werden door Niels en ik keurig op lasagne-wijze uitgerold en voorzien van de juiste en smaakvolle ingrediënten. Of anders gezegd, de communicatie en verbondenheid werd stevig bevorderd. Twaalf totaal verschillende karakters, eigenzinnig tot en met, elk met zeer opmerkelijke kwaliteiten en uitdagingen…. En binnen ons spreekwoordelijke Colosseum zijn er nooit verliezers. Ook geen toeschouwers. Enkel het hart van Young Complex.

Naast coaches en begeleiders, managers, opvoeders en psychologen, was er ook een waanzinnig goede gids die ons steeds wist te verrassen met adembenemend mooie plaatsen. Niels: Wauw! Dank je voor dit onvergetelijke avontuur. Als je ooit een carrièreswitch overweegt… Je bent goud waard!

Tenslotte ook onze onmetelijke dank aan alle ouders die ons keer op keer het vertrouwen geven hun kinderen mee op reis te nemen. Zelfs al weten we vooraf niet met zekerheid wat ons allemaal te wachten staat.