Nieuws

Bella Italia: “Grazie!”

Over 24 uur en 120 minuten beginnen we aan een ongelooflijk avontuur waar we al heel lang naar uitkijken. 14 jongeren van Genk, Oudsbergen, Pelt, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen gaven toen het ja-woord zoveel mogelijk wensen en dromen in vervulling te brengen. …

Zoals het door henzelf opgerichte gezelschap en geschonken naam – Young Complex –  bekendheid te geven over heel Limburg, Vlaanderen en Brussel. Zij die ons enkele maanden geleden deden schaterlachen over hun inter-nationale ambities (hum hum… allures) mogen we stilaan wel gelijk geven. Want zo vertrekken we morgenavond omstreeks 18.00 uur aan het station van Genk richting Milaan. Waarmee het startschot wordt gegeven aan een (ont)spannende en explorerende tocht in het noordelijke deel van Bella Italia!

Wetende dat Corona zo goed als in het kielzog van ons spreekwoordelijke schip ligt en aan onze horizon de zoveelste waanzin en gruwel kletteren maar dan zeer nabij, belet ons niet als wereldburgers onze waarden, rechten en missie verder uit te dragen. Eender welke natie of staat schuldig is aan of slachtoffer van menselijk leed. We mogen het nooit of te nooit tolereren of ervan wegkijken. …

Want onder een aantal van onze jongeren zijn de mentale en emotionele littekens nog sterk voelbaar. Aan de andere kant (letterlijk) heerst wel eens de perceptie of polarisatie van ‘absolute waarheden’. En toch; wanneer we die sociale, politieke, economische en helaas ook militaire dimensies onder het licht houden, is LEVENS-KUNST altijd maar dan ook altijd ‘De Wijze’ waarop elk beetje menselijkheid re(a)geert.

Net zoals de grote financiële steun die we hebben genoten, via sponsoring en wafelverkoop, onze jongeren een onvergetelijke ervaring en beleving te bezorgen. Uit de grond van ons hart: dank u!