Nieuws

we zijn het beu!


Er is geen officiële zekerheid voor jongeren die op zoek zijn naar gepaste of geruststellende antwoorden op het volwassen worden. Burgerschap. Identiteit. Toekomstbeeld.

Maskers zijn van alle tijd. Een mens kan blijkbaar moeilijk zonder. Helaas voor degenen die er alles aan doen te achterhalen wie erachter schuilt. Maar ze geven niet op…

Zo werkt het co-creatief jongerengezelschap Young Complex aan een nieuwe theaterproductie met
als werktitel ‘We zijn het beu!’. Hiermee treden ze ver buiten de grote schijn om alles en iedereen
in vraag te stellen. In de hoop te ontdekken en te leren (meer) zichzelf te zijn.

Het artistieke verhaal krijgt wat kleur en vorm maar is nog lang niet definitief afgewerkt. De premièredatum staat gepland in het laatste weekend van mei; in onze thuisstad GenK. Waarna de ambitie losbarst een rondreis te doen in Limburg en wie weet ook in Vlaanderen!

Vandaar dat we in samenwerking met het Intercultureel Centrum De Centrale te GenT een “TRY-OUT” doen op woensdag 23 maart ’22 om 18.00 uur. Het doel is een select publiek van jongeren en hun begeleiders uit te nodigen en via het theaterstuk en creatieve workshops in dialoog te gaan.

Hoe ervaren of beleven de deelnemers het theaterstuk? Welke feedback of kritiek kan het stuk nog versterken? Welke elementen zijn herkenbaar? Wie of wat is Young Complex? Hoe krijgt het jongeren zover zich hiertoe te engageren? Wat ver-bindt deze jongeren en hun begeleiders? …

Ticketprijs: GRATIS
Info – Inschrijven: mailen of bellen naar cedric.debock@stad.gent / +32 (0)9 323 65 65
Duur: vanaf 18.00 tot 20.00 UUR