Nieuws

Young Complex & In Current: muzisch en maatschappelijk

Wie is ‘In Current’ en wat is hun missie? Lees wat ze ons vandaag schrijven…

Het zijn enkele Genkse jongeren die maandelijks leuke (maatschappelijke) activiteiten organiseren voor Genkse jongeren. Misschien heb je al van hen gehoord? Ze noemen zichzelf ‘In Current’.

Hun thema van de maand februari gaat over politiek en stemrecht. “Bah, saai. Da’s niks voor mij”. Gedachten die vaak naar bovenkomen bij stemmen en politiek, al zeker wanneer deze twee woorden samenkomen in één zin. 

Is politiek wel zo saai? Wist je dat politiek bepaalt welke rechten jullie hebben, wat jullie op school leren, welk aanbod jullie hebben in je vrije tijd, jullie zomaar van alles kunnen zeggen zonder gestraft te worden, …

Wisten jullie dat jullie door het stemmen mee recht hebben hoe jou stad, provincie, land eruitziet. Denk je dat je niks kan veranderen? Wel, dan heb je het mis. Ken je Barack Obama? Hij won in 2008 de verkiezingen in de VS en werd voor 8 jaar president. Hij gaf de grote minderheid een stem. 

Geloof je al wat meer in de kracht van politiek en stemmen? Wil je hier graag meer over weten? Kom zeker naar onze dialoogavond over politiek en stemmen op 24 februari van 19u30 tot +/- 21u in de Stadsschouwburg van het stadhuis Genk.

Young Complex staat in voor de muzische omkadering in verschillende disciplines: muziek en theater! 

Inschrijven kan via:

https://docs.google.com/forms/d/171AlhnWPWcVkpFKlFOCqblVu4a7XoxCibFD7JpCKpFk/viewform?edit_requested=true