Nieuws

Young Complex krijgt injectie!

Het lettertje van alle begin dat zich verstrengelt met een ander en precies hetzelfde doet met alle lettertjes in de wijde omtrek en verwordt tot een woord, af en toe loslaat of anders vasthoudt, herbegint of zinnig doordoet…

Sinds tweeduizend achttien “Zeven op Zeven” en vol “Coeur-Age” met een tussenstop voorbij “Samar”, een Arabische naam, tegelijk een universele vertaling van een ingewikkeld toch zeer bruisend leven; is het inspireren en verbinden van jongeren meer dan louter een organisatie of collectief. Door middel van sociaal-artistieke producties van theater, beweging en muziek, aangevuld met een gevarieerd educatief en recreatief aanbod, trachten we ‘t kleinste verschil te maken. Nemen we iedere erkenning, in de vorm van een applaus en een bos bloemen, hartelijk in ontvangst. Een. Twee. Drie… En buigen. En nog een keer. En, ja, nog een keer. Glunderend. Genietend. Met een lach van oor tot oor. Ook het publiek, waaronder oma en opa, mama en papa, vrienden en heel wat onbekenden. …

Eenmaal het officiële slotwoord is gezegd, gaan de gordijnen dicht. Vliegen we elkaar in de armen, huppelend en springend in het rond. De intensiteit nog gierend door onze aderen en rolt over onze wangen. Want meer dan het sociaal-artistieke proces en hét moment van dé première is het vooral de ontwikkeling die ieder van ons – persoonlijk en als groep – steeds doormaakt. Vaardigheden, competenties, inzichten, talenten… Allerlei eigenschappen of zeg maar eindtermen in de vorm van “a school of life” en binnen een ‘poel van talenten’ krijgen de volle aandacht en begeleiding of ondersteuning. Waarbij het welbevinden – goed in je vel zitten! – dé centrale en meest voorname toetssteen is. Een menselijk dynamisch proces van ware impact, interactie en betekenissen. …

Naast het Koningin Mathildefonds (Prachtig-Veerkrachtig) geeft ook ECRU ons een financiële injectie, beiden sterk overtuigd van ons bestaansrecht, ons verhaal! Gevolgd en gedragen door een partnerschap met maar liefst 6 lokale besturen zoals Houthalen-Helchteren, Genk, As, Zutendaal, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Samen streven we ernaar, door een bundeling van expertise, alle jeugd alle kansen te geven te ontwikkelen tot de ‘beste’ versie van zichzelf. In een soms ingewikkeld maar altijd o zo geweldig bruisend t-huis van, voor en met jongeren: Young Complex!

Dank u…

Namens ons.