ons hoogste goed!

#Blauwwit #Universeel
Onder deze slagwoorden trotseerden we vandaag het miezerige weer. Dit als warme steunbetuiging aan de #Oeigoeren in China.

Het opzet was van theatrale aard. De stewards droegen een blauwwit hesje en stonden her en der in kleine groepjes met in de hand de Oeigoerse, Belgische of Turkse vlag. Grote dank aan hen! Want ze kwamen uit verschillende plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg.

De passanten die in alle haastigheid commissies gingen doen of nog een laatste jacht op de solden uitoefenden, fungeerden als ‘Onze Wereld’. Waarvan een significant deel niet (meer) gevoelig lijkt te zijn voor de gruwelijke aanvallen op de mensheid. Of, en dat is ook niet echt ‘kies’, om economische of politieke redenen het onrecht in China niet openlijk durft aan te klagen. Sommigen weten niet eens wie Oeigoeren zijn en wat hen figuurlijk alsook letterlijk wordt ontnomen. Maar dat kunnen we hen zeker niet kwalijk nemen. Want welk medium zou je vandaag nog moeten geloven? …

Daarom stonden dé steunbetuigers voor zich uit te kijken, met de mond afgeplakt. ‘Stilzwijgend toekijkend!’ ‘Het zwijgen opgelegd! ..
Gedurende een uur kwam een klein groepje van mensen bijeen om naar het einde toe over te gaan tot een cirkelopstelling: vrij en verbonden!
Applaudisserend voor het geluk dat we hebben in vrede te leven. Maar tegelijk hopen dat de vervaging of willekeur inzake #MENSENRECHTEN stopt.

Grote dank aan de voortreffelijke samenwerking met het #Veiligheidshuis en Politie CARMA van de Stad Genk. Met op kop #HousseinBouharras, die zijn expertise ter beschikking stelde dit initiatief zo sereen mogelijk te laten plaatsvinden.

Ons hoogste goed: #demensheid.

3 gedachten over “ons hoogste goed!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *